TÜRKÇE ENGLISH
 
 
 
BAYİ GİRİŞİ
Şifremi Unuttum      
 
 
 
GOLF OIL MADENİ YAĞ GRES VE KİMYASALLARI SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Telefon: 0 (216) 634 46 80 pbx, Faks: 0 (216) 634 26 76 , E-posta: info@golfoil.com
 
     
 


  BENZİNLİ VE DİZEL MOTOR YAĞLARI ACEA KALİTE SINIFLAMASI  
ACEA SınıfıACEA Sınıfının Tanımı
Benzinli Motor Yağları
A1Viskositesini koruma, oksidasyon kararlılığı, depozit kontrolü ve köpük önleme özellikleri geliştirilmiş, buharlaşma kaybı, kam aşınması ve yağ tüketimi sınırlanmış, düşük viskozite sınıflarında yakıt ekonomisi sağlayan benzinli motor yağı.
A2Viskositesini koruma, oksidasyon kararlılığı, depozit kontrolü ve köpük önleme özellikleri geliştirilmiş, buharlaşma kaybı, kam aşınması ve yağ tüketimi sınırlanmış, orta ve yüksek viskozite sınıflarında çalışan geleneksel benzinli motor yağı.
A3Vizkositesini koruma, oksidasyon kararlılığı, depozit kontrolü ve köpük önleme özellikleri geliştirilmiş, buharlaşma kaybı, kam aşınması ve yağ tüketimi sınırlanmış, çeşitli viskozite sınıflarında yüksek performans sağlayan benzinli motor yağı.
A4Direkt enjeksiyonlu motorlar için geliştirilmiş benzinli motor yağı.
A5Yüksek performanslı benzinli motorlar için geliştirilmiş, düşük viskoziteli, sürtünmeyi minimuma indirme özelliği yüksek, uzun yağ değişim periyoduna sahip benzinli motor yağı.
Hafif Hizmet Dizel Motor Yağları
B1Viskositesini koruma, oksidasyon kararlılığı, depozit kontrolü ve köpük önleme özellikleri geliştirilmiş, buharlaşma kaybı, kam aşınması ve yağ tüketimi sınırlanmış, düşük viskozite sınıflarında yakıt ekonomisi sağlayan hafif hizmet dizel motor yağı.
B2Viskositesini koruma, oksidasyon kararlılığı ve depozit kontrolü ve köpük önleme özellikleri geliştirilmiş, buharlaşma kaybı, gömlek aşınması ve yağ tüketimi sınırlanmış, orta ve yüksek viskozite sınıflarında çalışan hafif hizmet dizel motor yağı.
B3Viskositesini koruma, oksidasyon kararlılığı ve depozit kontrolü ve köpük önleme özellikleri geliştirilmiş, buharlaşma kaybı, gömlek aşınması ve yağ tüketimi sınırlanan, çeşitli viskozite sınıflarında yüksek performans sağlayan hafif dizel motor yağı.
B4B3 performansına ek olarak piston ve segman yuvası temizliği geliştirilmiş, direkt enjeksiyonlu dizel testlerinden geçen hafif hizmet dizel motor yağı.
B5Düşük viskozite sınıfında, sürtünmeyi minimuma indirme özelliği yüksek, uzun yağ değiştirme periyoduna sahip, indirekt ve direkt enjeksiyonlu motorlarda yakıt ekonomisi sağlayan dizel motor yağı.
Ağır Hizmet Dizel Motor Yağları
E2Viskositesini koruma, oksidasyon kararlılığı, depozit kontrolü özellikleri geliştirilmiş, buharlaşma kaybı, gömlek aşınması ve yağ tüketimi sınırlanmış, orta ve yüksek viskozite sınıflarında çalışan doğal emişli, turboşarjlı, normal değişim süreli, orta ve ağır hizmet dizel motor yağı.
E3E2 performansına ek olarak daha iyi depozit ve yoğun kurumda viskozite kontrolü, daha az gömlek perdahı, aşınma ve yağ tüketimi sağlayan, zor şartlarda çalışan Euro 1 ve 2 motorları için tasarlanmış, değişim süresi daha uzun ağır hizmet dizel motor yağı.
E4E3 performansına ek olarak daha iyi depozit ve yoğun kurumda viskozite kontrolü, daha az gömlek perdahı, aşınma ve yağ tüketimi sağlayan, zor şartlarda çalışan Euro 2 ve 3 motorları için tasarlanmış, değişim süresi daha uzun ağır hizmet dizel motor yağı.
E5E3 performansını aşan, yoğun kurumda aşınma önleme, viskozitesini koruma ve filtrelenebilme özellikleri geliştirilmiş, termal kararlılığı ve depozit kontrolu yüksek, yağ tüketimi sınırlı, Euro 2 ve 3 düşük emisyonlu motorlar için tasarlanmış, uzun değişim süreli ağır hizmet dizel motor yağı.
E6Genel olarak piston temizliği, düşük aşınma, kurum dağılım, kararlı yağlayıcılık sağlayan Euro 1, Euro 2, Euro 3 ve Euro 4 emisyon şartlarını karşılayan ve ağır kullanım şartlarında çalışan, yüksek güce sahip dizel motor yağı. Partikül filtresi olan veya olmayan, EGR'li motorlar ve SCR NOx olan motorlar için uygundur. E6 sınıf yağ partikül filtresi olan ve düşük kükürtlü dizel yakıt (max 50 ppm) ile çalışan motorlar için önemle tavsiye edilir.
E7Genel olarak etkin piston temizliği ve silindir parlaması kontrolü sağlayan yağ. Düşük aşınma, turboşarj depozit kontrolü, kurum dağılım, kararlı yağlayıcılık sağlar. Euro 1, Euro 2, Euro 3 ve Euro 4 emisyon şartlarını sağlayan ve ağır kullanım şartlarında çalışan, yüksek güce sahip dizel motorlar için tavsiye edilmektedir. Partikül filtresi olmayan, birçok EGR'li motorlar ve SCR NOx olan motorlar için uygundur.












 
     
     
 
 
Yazilim: ozden | Tasarim: halil