TÜRKÇE ENGLISH
 
 
 
BAYİ GİRİŞİ
Şifremi Unuttum      
 
 
 
GOLF OIL MADENİ YAĞ GRES VE KİMYASALLARI SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Telefon: 0 (216) 634 46 80 pbx, Faks: 0 (216) 634 26 76 , E-posta: info@golfoil.com
 
     
 


  SİTEDE YER ALAN BAZI TERİMLERİN TANIMI  

BAZ YAĞLAR: Yağın esasını teşkil eden ve petrol veya sentetik esaslı olmak üzere iki çeşide ayrılan yağlardır.

PETROL ESALI BAZ YAĞLAR: Petrol esaslı baz yağlar petrolün destilasyonundan elde edilen ve herhangi bir katkı maddesi ihtiva etmeyen yağlardır.

SENTETİK ESASLI BAZ YAĞLAR: Sentetik esaslı baz yağlar, alkilleme, kondensasyon, esterleştirme, polimerizasyon vb. organik reaksiyonlar sonucu elde edilen baz yağlardır.

VİSKOZİTE: Viskozite, sıvının akmaya karşı gösterdiği direncin ölçüsüdür.

VİSKOZİTE İNDEKSİ(V.I.): Viskozite indeksi, yağın viskozitesinin, sıcaklığın etkisi ile değişimini belirten temsili sayıdır. Yüksek viskozite indeksi, sıcaklıkla viskozitenin relatif olarak az değiştiğini gösterir.

PARLAMA NOKTASI: Parlama noktası, cihaza konan numunenin sıcaklığı, zamanla düzgün olarak artacak şekilde ısıtıldığında numune üzerinde meydana gelen buharın, bir deney alevi yardımı ile, süreksiz olarak alev aldığı en düşük sıcaklıktır.

AKMA NOKTASI: Akma noktası, ön bir ısıtmadan sonra belirli bir hızla 3 °C aralıklarla soğutulan yağlayıcının akabildiği en düşük sıcaklıktır.

KATKI MADDESİ: Katkı maddesi, baz yağların performans özelliklerini yükseltmek amacı ile hacimce milyonda birden, yüzde yirmiye varan oranlarda kullanılan çeşitli maddelerdir. Bunlar: köpürme önleyiciler, pas önleyiciler, aşınma önleyiciler, korozyona mani olucular, dispersanlar (çökelmeyi önleyiciler), aşırı basınca dayanıklılık kazandıranlar, (EP katkıları) sürtünmeyi azaltıcılar, oksidasyona mani olucular, akma noktası düşürücüler, viskozite indeksini artırıcılar, yapışkanlık vericiler, emülsiyon yapanlar ve yağ filmini kuvvetlendiricilerdir.

YAĞLAMA GRESLERİNİN KIVAMI(PENETRASYONU): Yağlama greslerinin kıvamı, belirli basınç zaman ve sıcaklık şartlarında bir standart koninin gres içerisine batma derinliğidir. Birimi 0.1 mm’dir.

DAMLAMA NOKTASI: Bir gresin plastik katı halden sıvı hale geçiş ve standart test şartlarında bir orifisten akmaya başladığı sıcaklıktır.

NLGI (National Lubricating Grease Institute): Ulusal Yağlayıcı Gres Enstitüsü.

SABUN CİNSİ (KALINLAŞTIRICILAR): Yağı, grese dönüştüren ve gresin pek çok önemli özellikte performans karakteristiklerini kontrol altında tutan maddelerdir. Gres üretiminde sıklıkla kullanılan kalınlaştırıcılar metal sabunlarıdır. En çok kullanılanlar ise kalsiyum(Ca), lityum(Li) ve sodyum(Na) sabunlarıdır.













 
     
     
 
 
Yazilim: ozden | Tasarim: halil